Filip Bartek

Můj příběh začal dva roky předtím než jsem si pořídil Mastra. Protože jezdím denně do práce autobusem, tak jsem se chtěl rychleji dostávat na zastávku a po práci zase naopak být rychleji doma. Jenže kolo vám meziměstský autobus nevezme a někde ho nechat opřené o zastávku? A koloběžku? Abych se na “českých” cestách udrncal? Na dovolené jsem narazil na první koloběžku pro dospělé - Cože?! Ono to má i větší kola?! Tak jsem si volal na dispečink dopravní společnosti, jestli by mi vzali koloběžku s větším průměrem kol. Odpověď zněla, že by záleželo na řidiči. Riskovat to, že se nedostanu do práce nebo domů jsem nechtěl, ale pak jsem narazil na Mibo Mastr. Začal jsem se dívat po bazarech, přemýšlel, jestli by to nešlo nějak udělat z bmx... známý mi řekl, že by to dokázal napodobit, ale v ceně vyšší než byla cena Mastra.

Dávám si rád postupné cíle a řekl si, že si na koloběžku našetřím, ale jak to tak bývá pořád se objevovaly důležitější výdaje 

Ale řekl jsem si, že když na ni narazím za jistou cenu, beru už tentokrát bez přemýšlení, protože jsem si ji jednou nechal utéct, když ji paní nabízela s poloviční cenou, jako nevhodný dárek (asi se nesvezla, protože by se jí už nikdy nechtěla zbavit). Sem tam jsem si na ni vzpomněl a podíval se opět na obrázky, na videa, atd. Říká se, že si máte představovat, když si něco přejete, že to máte - síla myšlenky. A jednou se bavím se známým a on - Já ti ji zkusím sehnat, mám nějaké známé. A pak mi od něj přišla zpráva, že bych ji mohl mít za tolik a za tolik. “Okamžitě ji beru!”. A pak tady byly nekonečné dva týdny než k němu dorazila a další skoro dva týdny než mi ji přivezl. Po dvou letech snech byla tady a já si poprvé mohl “kopnout”.

Neskutečné! Lepší jak sny. A každý den, když jedu, tak se cítím jako vítr

První škrtnutí jsem nesl opravdu těžce, první pád koloběžky na zem (zapomněl jsem, že to není kolo a nemá štanglu, takže nezůstane stát mezi nohama) byl ještě těžší. Ale jak skvělá paní z Miba, tak na fórech mě ujistili, že škrtnutí = známka toho, že jezdíš. Všem doporučuji a klobouk dolů nad provedením a přístupem firmy M-I-B-O. Děkuju! 

Mé příběhy budu přidávat na 

https://www.instagram.com/filip_bartek/