Naše nová vizuální identita

Měli jsme štěstí.

Na začátku srpna 2017 byl pocit, že potřebujeme zjistit, kdo vlastně jsme, jaké signály o sobě vysíláme ven a kam směřujeme.

Nebylo to příjemné zjištění. Podíval jsem se na svět MIBO očima náhodného kolemjdoucího. Oslovil jsem jednoho z předních českých marketérů Karla Novotného:

https://mam.ihned.cz/c1-65868480-karel-novotny-brand-management-newton-college

http://www.forbes.cz/author/karelnovotny/

Karel mi ukázal nový svět. Na to, aby jsme byli schopni lidem sdělit, za co nám mají dát své peníze, musíme nejdřív zjistit, kdo je náš zákazník. A co hůř, kdo jsme my sami a jaké jsou  hodnoty, které promítáme do naší činnosti. Aby to celé bylo autentické, a já nevymýšlel nějaké bubliny odtržené od reality, požádali jsme pět našich největších obchodních partnerů, jestli by nám neposkytli zpětnou vazbu. Diky Vaškovi Junovi, Laďovi Bláhovi, Michalovi Fulinovi, Petrovi Mejsnarovi a Honzovi Bordovskému, kteří nám ve snaze pomoct poskytli 3 plné dny svého času, jsme na to přišli. Dozvěděli jsme se, co od nás zákazníci čekají, čeho si na našich koloběžkách cení a co jim naopak vadí.

Karel následně zpracoval základní analýzu společnosti tak, aby naše identita, kdo opravdu jsme, a naše hodnoty, zůstaly zachovány.

Na doporučení jsme následně našli nový směr grafické prezentace. Vít Rýznar nám pomohl identifikovat základní grafické prvky tak, aby byly jasné, bez zbytečných kudrlinek.

K tomu jsme přibrali úžasného fotografa Janise. Těžké bylo poznání, že máme svou vlastní cestu. Že nestačí kopírovat ty větší.

Výsledek je jiný. Nejsme tu od toho, abychom zákazníkům říkali, jak se mají cítit při koupi nebo při jízdě.

Šli jsme ještě dál. Oslovili jsme zákazníky, jestli by nám nepomohli s prezentaci. Nakonec je to celé o nich, a my máme štěstí, že na našich koloběžkách jezdí lidé, ke kterým máme blízko lidsky.

Nejsme tu od toho, abychom se podbízeli na úkor ostatních. Vítáme volnou soutěž a respektujeme, že každý se cítí dobře na různých strojích.

Naše cesta je cesta hledání.

Vyvíjíme….neustále. Sebe, stroje, postupy.  

Naše cesta není o penězích, nebo o strojích. Jsou to lidé, kteří definují, co a kdo jsme. Lidé, kteří nám pomáhají a fandí nám. Na to jsme hrdí. A děkujeme za to.