O sportu

V Decathlonu mají heslo: “Děláme sport dostupnější.”

Nepovedlo se nám uvést nový model Revoo 28/28 na začátku sezony. Jeden z důvodů je odsunutá dodací lhůta zapletených kol Campagnolo. Vzhledem k tomu, že chceme jen přední kola, museli je pro nás vyrobit. V mezičase jsme s Mirkem navštívili sklad zlínského KCK, pod který spadá čím dál oblíbenější značka FORCE. Dalibor Kmenta a jeho dcera nás provedli vpravdě úctyhodným skladem /zajímavý článek zde: https://www.facebook.com/Force.cz/photos/pcb.1882393875138955/1882393495138993/?type=3&theater // a podělil se s námi o zajímavé novinky v sortimentu. V našich očích se jedná o výborný standard, který bude novému sportovnímu modelu Revoo 28/28 slušet. V nabídce lze dohledat i opravdové špeky, jako například nejlehčí hliníkový představec na světě /díky Milane / http://www.force.cz/predstavec-fteam-light-318-70mm6-al-cerny-mat/d-84896//

 

Píšu o tom hlavně proto, že všechno zlé je pro něco dobré. A tak opožděná dodávka kol mě zavedla k jiné aktivitě. Před uvedením na trh hotové koloběžky jsme začali nabízet prostřednictvím obchodních partnerů samostatné rámy. A z původně doplňkového prodeje se stalo zajímavé nosné téma. V podstatě během pár měsíců vzniklo několik nových dílen, které nabízejí nové služby skládání na míru. O tomhle jsem vždycky snil. My jako výroba to nejsme schopni logisticky zabezpečit. Ale ve spolupráci s obchodními partnery se tu objevuje naprosto nové pole doladění, barvy na přání a poradenství pro zákazníka, který byl doteď odkázaný jen na pár míst v republice. Poskytli jsme platformu. Zbytek obstarala šikovnost obchodníků a zájem zákazníka. Dílny jsou možná nové, ale zkušenosti a zapálení na nejvyšší úrovni. Vezmu to popořádku:

 

Plzeňský KOLOBĚHsport. Vašek Jun se individuálním stavbám věnuje už pár let. Spolu s Vojtou Hrůzou nabízejí zkušenosti závodníků a možnosti zavedené dílny. Low-cost stavby, high-end stavby, barvy na míru. Není toho moc, co by nesvedli.  

Nově Svět koloběžek. Pod vedením Michala Fulína vznikají stavby na přání. Odborným poradenstvím a praktickými zkušenostmi vás provede Honza Pavel, závodník, který se umísťuje na nejvyšších příčkách koloběžkových závodů. Michal si od nás vzal i pár starších a odlišných rámů 28/28, nabídka je opravdu široká.

Nově Velorama. Laďova první stavba je velice zdařilá a hodně nestandardní. Zákazník se dostal se strojem na váhu 7.2 kg

Nově Kolobky.cz. Petr Mejsnar s Bolkem zásobují brněnský tým BKG sportovními stroji. Jejich stavby jsou velice zdařilé.

Nově Koloběžkárna. V Ostravské dílně si Honza Bordovský vzal na pomoc zkušeného stavitele a mechanika Ondru Mullera. Ondra je vrchní mechanik týmu Bo Kolobka tým Ostrava už nějaký pátek, je to nadšenec do kol. Kluci to vzali od podlahy, a kromě sportovních staveb dělají i ty turistické /krásné GS na koutoučích/, nebo třeba koloběžky do města /Mastr/ na míru.

Velmi se osvědčil koncept obchodních a podnikatelských schopností provozovatelů koloběžkových speciálek v kombinaci se závodníky, kteří mají bohaté závodní a technické zkušenosti. Mám radost, že do obchodu pronikají mladí lidé jako Vojta Hrůza, Jan Pavel, nebo Ondra Muller. Zkušenosti se tu potkávají s nadšením. A vítěz je jednoznačně zákazník.

Obchodní partneři jsou nositeli komunity. Většina z nich je pevně spjatá se závodním týmem, který podporuje. Abychom podpořili rozvoj sportu, rozhodli jsme se, že každý registrovaný jezdec ČSK má nárok  na speciální slevu na rám z nákupní ceny. Toto platí jen pro individuální stavby. Jak velká je to sleva, to se dozvíte u výše zmiňovaných a nese ji MIBO jako firma. Pevně věřím, že to českému svazu koloběhu přinese další nové členy.

 

Nejsme Decathlon, ale věřím, že vedle populární turistiky je koloběh jako sport to, co teprve čeká na objevení. Zkusíme tuto aktivitu maximálně zpřístupnit všem tím, že stavbu na přání zákazníka zavedeme plošně. Možná ještě nenadešel Váš čas, moje manželka například dělá sport pro radost, aby si dala do těla, nemá potřebu závodit. To je v pořádku. Ale možná stačí zajít do speciálky, znám mnoho příběhů, kdy po prvním nesmělém sportovním pokusu jezdcům začali svítit oči. Byli chyceni. Znám dost těch /včetně mě/, co říkali, že by si elasťáky nikdy na sebe kvůli sportu nevzali.